Ako dlho vydržia menštruačné plavky?

Životnosť menštruačných plaviek závisí od viacerých faktorov vrátane frekvencie používania, spôsobu jeho údržby a kvality použitého materiálu.

Všeobecne povedané, plavky môžu vydržať až päť rokov, ak ich budete správne prať a udržiavať. Jeho absorpčná kapacita zostáva počas celého obdobia nedotknutá.

Tipy, ako udržať plavky dlhšie

 Na predĺženie životnosti menštruačných plaviek je dôležité ich po každom použití umyť teplou vodou a mydlom. Pred umytím by ste ich mali tiež opláchnuť teplou vodou, aby ste odstránili zvyšky krvi.

  1. Po použití ich opláchnite: Pred vložením do práčky menštruačné plavky dôkladne opláchnite vo vlažnej vode, aby ste odstránili prebytočnú krv a stopy.

  2. Pranie v práčke: Menštruačné plavky perte v studenej vode s jemným čistiacim prostriedkom. Vyhnite sa používaniu bielidiel a zmäkčovadiel, pretože môžu poškodiť tkaninu a z dlhodobého hľadiska znížiť jej savosť.

  3. Sušenie na vzduchu: Na sušenie menštruačných plaviek je dôležité nepoužívať sušičku, pretože teplo môže poškodiť materiály a znížiť ich nasiakavosť. Zaveste ich na čerstvom vzduchu do tieňa, aby vyschli.

Dodržiavaním týchto tipov môžete predĺžiť životnosť svojich menštruačných plaviek a naďalej využívať ich výhody počas mnohých dovoleniek.

Dôležitý je aj výber kvalitných menštruačných plaviek, ktoré sú vyrobené z odolných materiálov. Samozrejmosťou je, že kvalitné plavky vydržia oveľa dlhšie.

Naše menštruačné plavky ponúkajú ideálnu hodnotu za vaše peniaze. Nájdite celú našu kolekciu špeciálnych plaviek pre ženy a tínedžerov .

Stručne povedané, životnosť menštruačných plaviek závisí od frekvencie používania, údržby a kvality plaviek. Ak sa o svoje menštruačné plavky staráte a správne ich používate, môžu vám vydržať až 5 rokov.