Výhody menštruačných plaviek pre tínedžerky

Menštruačné plavky upokojujú...

Po prvé, môžu pomôcť mladým dievčatám cítiť sa počas menštruácie istejšie a bezpečnejšie. Menštruačné plavky sú diskrétne a ľahko sa používajú, čo môže byť upokojujúce pre mladé dievčatá, ktoré si ešte stále trochu neuvedomujú svoju menštruáciu.

Je to skvelá voľba pre dospievajúce dievčatá, ktoré dostávajú prvú menštruáciu a nechcú používať tampóny na pláž alebo do bazéna.

Tampóny vytvárajú nepohodlie, na rozdiel od menštruačných plaviek, ktoré sú pohodlné a majú dostatočnú savosť na zachytenie ľahkého až stredného krvácania.

Zdravé riešenie pre telo

Menštruačné plavky sú pre telo zdravšie ako iné menštruačné produkty. Tampóny môžu spôsobiť infekcie, ako je syndróm toxického šoku, ktorý je spôsobený premnožením baktérií vo vaginálnej oblasti. Jednorazové hygienické vložky môžu obsahovať aj chemikálie, ktoré môžu dráždiť pokožku alebo spôsobiť alergie. Menštruačné plavky sú naopak vyrobené z prírodných materiálov, ktoré neobsahujú chemikálie, vďaka čomu sú pre telo zdravším variantom.

Dopad na životné prostredie

Je pravda, že menštruačné plavky sú šetrnejšie k životnému prostrediu ako iné jednorazové menštruačné pomôcky. Jednorazové tampóny a hygienické vložky majú negatívny vplyv na životné prostredie, pretože sú zvyčajne vyrobené z plastov a chemikálií a často končia na skládkach, kde môže trvať stovky rokov, kým sa rozložia. Menštruačné plavky sú naopak prateľné a opakovane použiteľné, majú životnosť okolo 5 rokov. To je veľa rokov, počas ktorých si už nebudete musieť kupovať tampóny či vložky, aby ste si užili dovolenku.

V dôsledku toho majú menštruačné plavky pozitívny vplyv aj na váš rozpočet, keďže ide o dlhodobú investíciu, ktorá obmedzuje pravidelný nákup tradičných periodických riešení.

Stručne povedané, menštruačné plavky sú pohodlnejšou, ekologickejšou a zdravšou voľbou pre mladé dievčatá, ktoré majú menštruáciu. Ak chcete svojej dcérke ponúknuť trvalú a zdravú menštruačnú ochranu, odporúčame naše menštruačné plavky.